vineri, 29 mai 2009

Secvente de jurnal - partea a-2-a




In paralel am contactat mesterii, la recomandari, o echipa din Pitesti ( la inceput am crezut ca sunt din Bolintinul de Vale- seful lor era de acolo, mai tarziu am aflat ca sunt de loc de pe langa Pitesti) - 10 baieti.

Urma sa facem organizarea de santier, deci trebuiau asigurate apa curentul si dormitul. Dormitul l-am rezolvat simplu, si-au facut baraca din scandura. Curentul, pentru ca nu avem stalp tras la teren, am tras fir de la un vecin de la 70m distanta. AM contactat o echipa de forat put si am sapat putul la 25 m adancime, tuburi de pvc, pana la a doua panza.

S-a inceput lucrarea. Cum nu se putea sapa la mana, deoarece pamantul era foarte foarte tare, s-a adoptat solutia cu tractorasul, sapatura mecanizata. Cum noi nu discutasem de asa ceva, am convenit ca suntem de acord, cu conditia sa o suporte ei din ceea ce trebuie sa le dam . A doua zi de dimineata s-au sapat santurile si a treia zi , pe la pranz s-a turnat fundatia.

Au trecut la cofratul elevatiei. AM descoperit ca desi credeam ca nu e panta, nu se observa asa bine, s-a obtinut o diferenta de nivel in punctul cel mai coborat de 95 cm. Asta e. Ce sa facem acum , sa nu mai turnam? am turnat elevatia tot cu cifa dupa care s-a trecut la armarea placii.

PE 26 Iunie in cea mai calduroasa zi din Romania pana atunci, s-a turnat placa. Am inceput ca 2 proprietari disperati sa o udam. pentru ca eu aveam concediu iar sotul meu are concediu fara plata luat ca sa stea acolo la santier, ne-am instalat cartierul general intr-un cort, langa baraca muncitorilor. Dupa ce s-a turnat placa, muncitorii au plecat. Seara s-a pornit o vijelie atat de mare care pur si simplu ne-a luat cortul pe sus, lasandu-ne ca in desene animate doar in pijama. Ne-am mutat repede in baraca muncitorilor ( norocul nostru ca plecasera) si am dormit acolo o noapte. A doua zi am inceput sa mergem pe camp sa ne adunam lucrurile. Le-am gasit pe toate.

0 comentarii: