vineri, 29 mai 2009

Secvente de jurnal - partea 1


Cum jurnalul casei mele deschis pe un anumit forum, probabil ca il voi inchide destul de curand, m-am hotarat sa fac un rezumat al aventurii casei mele, cu bune si rele , pentru a-mi amintii in viitor de aceasta etapa a casei.
jurnalul va fi sectionat in mai multe parti pentru o mai buna cronologie a lucrurilor.

"M-am decis sa deschid un jurnal al casei mele pentru a impartasii si altora din experienta ridicari casei. Mie mi-au fost de folos si inca imi mai sunt de folos multe informatii de pe acest forum de constructii. Sper ca la randul nostru, cei care am beneficiat de ele, sa ne facem datoria de a impartasii experienta proprie si altora.

Astea fiind zise, iata cum incepe povestea mea. Casa noastra a pornit ca si idee acum 4 ani ( anul relatarii era 2007 ), cand ne-am cumparat terenul din Comuna Belciugatele sat Candeasca in suprafata de 2000 mp.

Deoarece locuiam la bloc, intr-o garsoniera ne-am gandit ca in cazul in care va aparea un copil, spatiul garsonierei va fi prea mic pentru noi deci va trebui sa ne mutam. Cum preturile la apartamente sunt aberant de mari si eram proaspetii posesori de teren, am luat decizia de a ne muta la casa, c tot ce inseamna bune si rele, beneficii si greutati.

Am inceput sa cautam proiecte de case. Criteriul principal de cautare era compartimentarea cat mai frumoasa, 3 dormitoare si un living spre spatele casei, ca sa putem beneficia de privelistea lacului. Ne doream o casa frumoasa si la interior si la exterior. Am epuizat site-urile romanesti , negasind nimic care sa ne placa si am trecum la cele americane pana ne-am oprit la un model reprodus de arhitect.

Sa nu credeti ca la solutia aceasta s-a ajuns asa usor. NU, s-au dus lupte in familie. Unul vroia sufrageria mare, altul vroia bucataria mare si tot asa. Unul argumenta beneficiile casei pe 2 niveluri, altul placerea casei pe un singur nivel. Dupa lungi discutii, schite, reveniri la schite, argumente si contraargumente am ajuns dupa 3 ani la formula de mai sus agreata in unanimitatea celor 2 membrii ai familiei.

Odata decisa solutia, care oricum nu era inca pusa pe hartie de un arhitect, am stabilit care sunt riscurile demararii unui asemenea proiect. Am decis sa vindem garsoniera si un teren care il aveam in statiunea Borsec si cu banii respectivi sa ne apucam de casa si sa facem cat mai multe din ea. Idealul era sa o acoperim , s-o inchidem cu geamuri si usi si eventual sa ne putem muta intr- camera. Restul finisajelor le vom face cu timpul ( adica cam in 4-5 ani). Deviza de pornire era : Las' ca nici bunicii nostri nu au ridicat toata casa odata si se dormea claie peste gramada in bucataria de vara. daca ei au putut, putem si noi.

Zis si facut. Am pus garsoniera la vanzare, am pus si terenul. Am vandut garsoniera mai repede, terenul mai greu, in cele din urma ne-am mutat toate lucrurile la parintii mei la Ploiesti si am pornit la drumul casei mult visate.

Am contactat un arhitect care ne-a placut cum punea problema si ce sfaturi ne dadea, am demarat proiectul dupa care am plecat in strangerea de autorizatii.

0 comentarii: