1. Primul lucru cand va hotarati sa abordati un asemenea proiect, va inarmati cu un blocknotes si un stilou/pix/creion in mana pentru ca avem de notat. Ce notam?
In primul rand facem o lista cu detaliile proiectului, detalii pe care apoi le dezvoltam pe rand pe alte copi de hartie.
cam care ar fi detaliile principale?
adresa, numarul camerelor, numarul membrilor de familie, animale de companie, stil de viata, stilul curent al casei, buget, tipul constructiei.
Dupa care se iau fiecare pe rand si se dezvolta. De exemplu:
membrii familiei
1. cati sunt?
2. ce varste au fiecare?
3. care sunt nevoile fiecaruia? ( important pentru determinarea de exemplu a numarului de bai, a numarului si tipului de obiecte sanitare: 2 chiuvete in loc de una, si cada si cabina de dus )
tipul constructiei - este important atunci cand se doresc designuri ce implica modificari structurale cum ar fi un counter de granit peste corpurile de bucatarie , sau o dusumea la mansarda de lemn din piatra de rau, etc...
stil de viata - pentru a gasi designul potrivit trebuie notat stilul de viata a fiecarui ocupant al casei, obiceiurile zilnice, hobbyurile etc..
iata cateva intrebari ajutatoare grupate in cateva categorii
Intrebari practice:
1. cat timp ai de gand sa tii proprietatea. vrei sa stai toata viata in ea, vrei s-o decorezi ca sa o vinzi, vrei sa stai in ea dar nu mai mult de 3-4 ani pentru ca spatiul e mic si deci nu vrei sa investesti multi bani?
2. Exista spatiu suficent in prezent? Exista o zona a casei care ar putea fi extinsa in viitor? de ce sa nu decoram astfel incat atunci cand vom avea nevoie de ma mult spatiu, sa nu daramam toate finisajele pentru a face lucrul asta
3. Exista animale de companie, copii in casa? sunt nevoile lor luate in considerare in momentul de fata? De exemplu: ai un spatiu de dinning generos dar ai copii mici, vi de la serviciu la ore neregulate si nu apuci aproape de loc sa mananci in familie. Nu e mai bine sa faci o extensie de masa in bucatarie si sa transformi zona de dinning in loc de joaca pentru copii ?
4. Ai nevoie de facilitati speciale? cineva bolnav? cineva in carucior sau alte necesitati?
5. care este stilul de distractie? Ai adolescenti care vor o camera a lor , antifonata, pentru ascultat muzica la maxim? ai nevoie de un birou, de o camera de relaxare, de fitness, o camera de hobby (poate vrei un biliard, etc )
6. Ai suficent spatiu de depozitare?
Intrebari ajutatoare legate de estetica
1. Ai obiecte in casa la care tii mult, le-ai achizitionat de curand, nu ai vrea sa le pierzi, ai vrea sa le pui in valoare si de la care se poate construi mai departe o schema de design?
2. Influenteaza intr-un fel arhitectura de exterior a casei, sau peisajul stilul de design interior?
3. Ai o tendinta pentru o anumita culoare? nu iti place o anumita culoare, nu iti plac anumite intesitati de culoare ( iti plac numai culorile pale, nu vrei culori vii)
4. Sunt privelisti pe geam sau din exterior care vrei sa fie admirate sau care vrei sa fie estompate ( Ai un bloc mare de beton in fata si nu vrei sa-l vezi toata ziua)
5. Vrei ca accentul sa cada pe mobila ca punct de focus, lasand spatiul din jur ca un fundal sau vice-versa?
6. Ai un stil prezent dar vrei sa-l schimbi?
7. Ai vazut ceva ce ti-a placut intr-o revista, intr-o fotografie si ai decupat-o ca sursa de inspiratie?
Cu toate notitele astea facute se va putea trece la etapa urmatoare si anume SELECTIA REPETITIVA.
vineri, 19 iunie 2009
Design Interior - Partea 1
Publicat de Mirela Lucia la 11:06
Etichete: Design Interior
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu