vineri, 19 iunie 2009

Design Interior - Prefata

Toti alergam dupa cumpararea unui apartament in zone cat mai bune, cu aspect cat mai placut, dupa un teren unde sa ne construim casuta mult visata.

Mergem la un arhitect care ne prezinta planuri cu case, sau venim noi cu ideile noastre de acasa, privim niste planse 3D ale viitorului imobil si ramanem foarte entuziasmati. Trecem prin vacarmul constructiei casei la rosu si ajungem la etapa finisajelor unde , dintr-o data suntem debusolati. Alergam sa cumparam usi dupa criterii ce tin mai mult sau mai putin de un design interior unitar, dupa care incepem sa asortam restul casei la ceea ce am cumparat prima data, ajungand chiar sa facem compromisuri de calitate doar pentru ca nu au culoarea care s-ar potrivi.

Este bine sa concepem un design interior unitar si apoi in baza lui sa alergam dupa componente prin magazine?
Este bine sa personalizam prea mult casa sau sa ii pastram un aer neutru pentru a o putea vinde mai usor in cazul in care hotaram acest lucru?
Ne influenteaza benefic un design interior bine armonizat cu punctele cardinale si nivelul de lumina din casa, cu vecinii curiosi, cu privelistile de pe geam?

Va astept cu pareri pro si contra, cu idei de design interior, cu experiente traite in acest domeniu si cu fotografii " Inainte" si "Dupa" pentru cei care au asa ceva.

0 comentarii: