luni, 19 iulie 2010

hai cu rosiile, hai cu porumbul
















incep sa se parguiasca rosiile. Ieri a dat o vijelie in ele cu putina piatra de nu stiu daca o sa ma apuc sa le vad coapte pe toate.










noroc ca am facut poze , ca la vedete, inainte de a-si da obstescul sfarsit. Poate postmortem au si ele mai multa valoare.










Ardeii mov cresc semeti, frumosi. Ia de aici sa va fac in ciuda .










Porumbul a polenizat si uite ca aparura si maciuliile cu par de rocker rosu visiniu lasat in bataia vantului, mai nou a furtunii. Sper sa nu ii culce si pe astia. Macar de un stiulete sa ma bucur si eu.










ceapa de tuns, a ajuns in faza de coafura. cred ca zilele astea o fac pankista.










Cu castravetii nu reusesc sa fac poze deoarece coproprietarul casei ii descanta cu gura zilnic, pe care cum il prinde mai durduliu.

luni, 5 iulie 2010

Ardeiul mov


A aparut ardeiul meu mov. ce mititel si dragalas este el.

luni, 28 iunie 2010

Gradina in formare
















Au inceput sa curga pe banda castravetii.










Rosiile sunt in formare.










Porumbul a legat si el.










Cu gardul la taiat







Am inceput de la 1 Iunie taiatul de gard viu. Am facut o taietura si alaltaieri am executat alta, fiecare taietura fiind cam de 30-35cm . Creste dracul asta in prostie.

luni, 7 iunie 2010

Glaf exterior de caramida
















Cum nu ne place sa ne conformam tiparelor, ne-am gandit ca cel mai bine ii sta casutei noastre proaspat imbracata in polistiren, cu niste glafuri de exterior de caramida.

Drept pentru care, ne-am pus pe calcule si masuratori si ieri am realizat primul glaf. Urmeaza rostuirea lui, dar totusi ce era mai greu s-a facut.

joi, 3 iunie 2010

WS fotografiat cu alt aparat







miercuri, 2 iunie 2010

William Shakespeare reloaded




A inflorit trandafirul WS. Are 11 boboci din care 2 s-au deschis complet. Este exact cum e descris si sunt foarte foarte incantata de el. O sa mai cumpar de la aceeasi pepiniera si in viitor. Sa studiez ce mai au.

joi, 13 mai 2010

Rasadurile mele de rosii













Urmeaza sa scot in gradina tura 2 de rasaduri de rosii:
rosii Roma - maricele si lunguiete

rosii cherry rosii
rosii cherry galbene










vineri, 7 mai 2010

Gardul meu viu




Irisii vecinei mele.




Legume-rasaduri gradinarit
















































M-am uitat saptamana trecuta pe blogul Victoriei si dupa ce am vazut cate a facut ea acolo si ce frumos sunt aranjate toate, mi se taiase tot elanul de a mai face poze si a prezenta experimentele mele din primul an de gradinarit.
Primul impuls era ca eu cu ale mele ma fac sigur de ras, mai bine sa evit fiasco. Totusi m-am razgandit. N-o fi dracu chiar asa negru ca tacsu . Sunt mindra de experimentele mele asa ca tin sa le prezint fie doar si pentru statistica sau pentru a avea cu ce compara anul viitor.

Pentru ca nu am inteles niciodata de ce nu pot posta o poza acolo unde am lasat cursorul, sau in ce ordine incarca blogul pozele din computer, va spun ca in poze se regasesc: salatele si ceapa, a doua tura de ridichi, morcovii, fasolea, randurile de porumb ale sotului meu, castravetii, rosiile Roma, rosiile cherry ( prima parte din rasaduri) apoi ghivecele cu patrunjel, marar, leustean, cimbru.

Lalea dungata - partea a doua
















Lalelele mele dungate care la inceput sunt galbene cu rosu, devin pe masura ce se maturizeaza, dinamoviste, adica exact ca in poza , alb cu rosu. Sunt splendide.

Mi-ai mai inflorit si alte lalele cum ar fi cele franjurate roz-portocaliu si lila.

Mi-a inflorit si laleaua papagal neagra.

joi, 29 aprilie 2010

Lalea dungata




Azi s-a desfacut prima lalea dungata. O splendoare.