luni, 19 aprilie 2010

Piersicul







Piersicul meu are cateva probleme. In primul rand varfurile de la crengute au degerat, nemaifacand anul asta nici o floare.






Acuma am observat destule frunze cu un aspect ciudat si as vrea sa stiu, ce are si cu ce ar trebui sa-l tratez in mod special. Va arat poze cu frunzele.

9 comentarii:

Adinuca spunea...

Sigur e basicarea frunzelor de piersic. Este o boala destul de comuna la piersicii din Romania.Este favorizata in special de vreme rece si ploioasa. Poti folosi:
sulfat de cupru (piatra vanata) 0,5% sau
dithane neotec 75 WG 0,2% sau
dithane M45 0,2% sau
mancozeb 800 0,2% sau
bravo 500SC 0,15% sau
captadin 50 PU 0,25% sau
merpan 50WP 0,25%
Am avut si eu dar dupa ce au cazut frunzele cu pricina, pomul s-a dezvoltat normal tot restul anului.

Adinuca spunea...

Mai este ceva, varfurile crengutelor nu este obligatoriu sa fie degerate; poti avea monilioza si in acest caz este bine sa folosesti bravo 500sc; le combate pe amndoua deodata

Mirela Lucia spunea...

am piatra vanata. L-am stropit odata cu piatra vanata.

O sa ii cada frunzele astea bolnave?

legat de varful crengutelor dau cu bravo dupa ce le tai? sau inainte. le mai tai? sau cad si astea singure?

Adinuca spunea...

Cred ca trebuie taiate si frunzele si crengutele uscate pana la lemn sanatos. Dar nu ma pricep asa ca cred ca ar trebui intrebat la magazin sau un specialist si apoi postat raspunsul aici sa putem invata si noi

huni spunea...

Are dreptate Adinuca, este basicarea frunzelor.
Nu-s specialist dar eu, in locul tau as indeparta toate frunzele bolnave, as taia lemnul uscat, si dupa aia as face tratamentele recomandate mai sus (ptr monolioza eu folosesc Champion). Bafta :)!

Mirela Lucia spunea...

Multumesc fetele. Am mai intrebat si mi s-a recomandat de cineva care are livada de piersici sa dau in prima faza cu un amestec de SYSTHANE si BRAVO, iar dupa 2 saptamani sa dau cu DYTHANE, urmand ca apoi sa continui stropitul piersicului confor schemei mormale de stropiri aferente.

huni spunea...

Cu placere...cred ca ai vrut sa zici fete...si baieti nu? :D

Adinuca spunea...

Si tai crengutele sau nu?

Mirela Lucia spunea...

da Adina le tai cica inainte si rup si frunzele cu probleme cu atentie sa nu rup crenguta tanara.

Huni, ce am spus era exact ceea ce am vrut sa spun. Cum la tine pe blog /site nu pot intra caci imi da constant eroare de incarcare homepage, am presupus eronat ca esti fata. Scuzele mele in acest sens si toata stima.