marți, 13 aprilie 2010

Cu legumele inainte!!




Vremea asta capricioasa cu emperaturi scazute imi da peste cap rasadurile mele scoase la aer. Pana in prezent singurele legume de care sunt sigura ca sunt perfect prinse in pamant si de la care am asteptari mari sunt voioasele ridichi.




Salatele ,asa cum comenta si buna mea prietena Adina , sunt inca lesinate dupa transplantare si le mai trebuie cateva zile c soare puternic si caldura ca sa prinda viata. cert este ca la cele crete , care sunt si putin rosiatici, prima frunza reala care a dat deja are tenta rosiatica finala a salatei. Sper, cu inima stransa, ca ma voi satura de salata vara asta.




Imi ies si mie ardeii, in sensul ca se vede ca incoltesc! Yes!!! aveam emotii ca nu voi vedea asa ceva si ca voi recurge la rasadurile de rezerva de la mama de pe balcon.




Sotul meu doreste sa puna cateva fire de porumb dulce si batranelul nostru ne-a zis ca la porumb trebuie sa punem semintele pe 2-3 anduri, nu conteaza cat de lungi sunt randurile, pentru ca florile plantei sa se polenizeze intre ele, altfel ies doar cateva boabe pe stiulete si restul chel.




2 comentarii:

Adinuca spunea...

Chiar ca sunt frumoase ridichiile. Sunt foarte curioasa daca o sa faca si capatana buna deoarece esti prima persoana care a transplantat ridichi si asta este un experiment in sine. Nu le tine fara apa ca se iutesc.
Succes in continuare

Mirela Lucia spunea...

nu le tin fara apa. asa se crapa pamantul la suprafata de la vant. la 2-3cm dedesubt este umed. u pot nici sa ud ma puternic caci nu vreau sa stea in papaliga.

Sper sa iasa. Nu vad de ce n-ar face radacina, doar pentru ca au fost transplantate? ai pierdut ceva pe drum? se supara cand le muti?