joi, 22 aprilie 2010

Abajur din creioane
















Pentru ca mi-ati dat curaj cu postatul de tot felul de idei de bricolaj, va prezint astazi una executata de mine . Nu am poze pe faze de executie insa nu este nici o mare filozofie asa ca sunt convinsa ca va veti prinde repede.










Tema de lucru a fost confectionarea unui abajur pentru o plafoniera. Locatia ei, la mine a fost incaperea WC-ului, nu pentru ca ar fi un proiect prost si nu merita aratat, ci ca e singura si prima incapere 90% finisata din casa.










materiale de lucru:










creioane de lemn lacuite sa nelacuite, de preferinta simple si nescrise, de culori optionale. Eu am ales pentru proiect 20 creioane culoarea galben aprins si 20 creioane simple nelacuite pe care le-am bagat pe rand intr-un borcan de bait wenge ( 3 randuride scufundari in bait).










Combinarea culorilor pe cele 4 fete ale abajurului ramane la latitudinea si imaginatia fiecaruia.










Eu am vrut 2 laturi opuse galbene si celelalte 2 laturi maro wenge.










placa de lemn pentru baza abajur , ce poate fi taiata dintr-o scandura mai mare sau mai lata sau dintr-o scadura-dulap de constructii . Dimensiunile placii se stabilesc in functie de dimensiunile bazei abajurului, iar dimensiunile bazei abajurului, logic, nu pot fi mai mari decat lungimea unui creion. Aceasta placa taiata astfel incat corpul abajurului sa se sprijine pe ea, va fi in prealabil vopsita/baituita intr-o culoare dorita sau asortata cu restul ansamblului. la mine a fost tot bait wenge.










Placii respective i se confectioneaza cu burghiu special pentru lemn o gaura in centru la dimensiunea fasungului de bec.










Creioanele se aseaza intr-o succesiune pe care o vedeti mai bine in poze decat sa o explic eu. Inainte de asezare, in zonele de imbinare intre creioane, acestea vor fi marcate cu cate 1-2 puncte de lipici gen Picatura.










Corpul abajurului odata construit se lasa cateva ore bune pentru a se usca lipiciul dupa care se asambleaza , sau se lipeste pe placa de lemn taiata , slefuita si colorata in prealabil.










va prezint cateva poze, unele cu o exemplificare facuta de mine pentru prietena mea Adina, din creioane gasite intr-o cutie cu creioane, iar restul cu abajurul confectionat pentru baie.

1 comentarii:

Adinuca spunea...

In sfarsit, l-ai postat. Era si pacat ca o idee atat de ingenioasa sa sada ascunsa la tine in WC. Multumesc